Main

Online dating tips & info

57% van de online datinggebruikers maakt zich zorgen over het verzamelen van gegevens door sites en apps De bezorgdheid van Amerikanen over privacy strekt zich uit tot het domein van digitale romantiek. Ongeveer 30% van de Amerikaanse volwassenen zegt ooit een dating-app of -site te hebben gebruikt, en een meerderheid (57%) geeft aan zeer of enigszins bezorgd te zijn over de hoeveelheid gegevens die dergelijke diensten over hen verzamelen. Lexa is een van de bekende dating site.

https://www.youtube.com/watch?v=KEvCXfmRnTo

Oudere online daters maken zich vaker zorgen over dit type gegevensverzameling dan hun jongere tegenhangers. Ongeveer de helft (48%) van de online datinggebruikers in de leeftijd van 18 tot 29 jaar zegt zich zeer of enigszins zorgen te maken over het verzamelen van gegevens, terwijl grotere meerderheid van de oudere gebruikers bezorgd is. Vooral online datinggebruikers van 50 jaar en ouder zullen zich waarschijnlijk “zeer” zorgen maken over het verzamelen van gegevens. Er zijn ook kleine verschillen naar geslacht tussen online daters, waarbij vrouwen zich meer zorgen maken dan mannen.

Persoonlijke ervaringen met en overtuigingen over online dating sluiten ook aan bij de bezorgdheid van mensen over het verzamelen van gegevens. Groepen die zich meer zorgen maken over het verzamelen van gegevens zijn onder meer degenen die negatieve ervaringen hebben gehad met online daten, degenen die geloven dat online daten een overwegend negatieve invloed heeft gehad op daten en relaties, en degenen die geloven dat privacyschendingen zeer of enigszins vaak voorkomen op datingsites of apps.

Veilig online daten

Deze bevindingen van een Pew Research Center-onderzoek in oktober 2019 komen naar voren te midden van brede publieke zorgen over privacy. Datingsites en apps maken deel uit van dit landschap omdat ze persoonlijke informatie over gebruikers verzamelen uit hun profielen, die betrekking hebben op zaken als hun seksuele geaardheid en voorkeuren, beroepen, hobby’s en andere interesses. Bovendien meldden Noorse onderzoekers eerder dit jaar dat sommige populaire datingservices persoonlijke gegevens deelden met andere bedrijven, waaronder de antwoorden van gebruikers op enkele gevoelige vragen.

Dating voor 50+

Over het algemeen gebruiken online datingservices gegevens om de klantervaring te verbeteren, namelijk om gebruikers betere overeenkomsten te bieden. Om een ​​idee te krijgen van hoe mensen hun kennis van het digitale matchmakingproces beoordelen, vroeg het Centrum online datinggebruikers hoe goed ze het gevoel hebben te begrijpen waarom online datingdiensten bepaalde mensen presenteren als potentiële matches. De meerderheid van de online datinggebruikers (58%) geeft aan dat ze het proces heel goed of redelijk goed begrijpen.

58% van de online daters begrijpt waarom datingsites en -apps hen bepaalde overeenkomsten bieden. Het begrip van individuen van het digitale matchmakingproces is gekoppeld aan hun ervaringen met en houding ten opzichte van online daten. Gebruikers die betere ervaringen hebben met online dating, zeggen eerder dat ze de algoritmen begrijpen, evenals degenen die een rooskleuriger mening hebben over de impact van online dating op dating en relaties. Demografische gegevens zoals geslacht en leeftijd zijn niet sterk verbonden met kennis van het digitale matchmakingproces. 50+ match datingsite is voor een ieder.

Van de online daters die hun eerdere ervaringen met datingsites en apps als zeer of enigszins positief karakteriseren, geeft bijna zeven op de tien (69%) aan het proces zeer of enigszins goed te begrijpen, vergeleken met 44% van degenen die zeer of enigszins negatieve ervaringen met online dating. Een soortgelijk patroon bestaat voor degenen die hun huidige partners hebben ontmoet via online dating.

Evenzo, onder gebruikers die geloven dat online dating een overwegend positieve invloed heeft gehad op dating en relaties, geeft ongeveer tweederde (67%) aan het proces zeer of enigszins goed te begrijpen, vergeleken met 43% van degenen die geloven dat online dating een overwegend negatieve impact op dating en relaties.