cryptocoin belofte

Cryptocurrency Startup Ripple’s Future Hinges on SEC Case

Het bedrijf uit San Francisco zegt dat zijn kenmerkende product, bekend als XRP, een valuta is die niet onder de effectenwetgeving mag vallen

Chief Executive Brad Garlinghouse, die in 2018 op een evenement in Singapore verscheen, overwoog een IPO voor Ripple.

 

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dacht vorig jaar publiekelijk na op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, over een beursintroductie voor de startup in San Francisco. koersverwachting bitcoin is gestegen.

 

Het bedrijf had net ongeveer $ 200 miljoen opgehaald in een ronde van durfkapitaal onder leiding van Tetragon Financial Group, met een waardering van $ 10 miljard. De waarde van zijn kenmerkende product, een cryptocurrency genaamd XRP, was gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar Ripple was klaar om de infrastructuur voor grensoverschrijdende transacties opnieuw op te bouwen, zei de heer Garlinghouse, met de belofte dat zijn toekomst rooskleurig zou zijn.

 

Een jaar later is er een beursgang van tafel. In plaats daarvan hangt de toekomst van Ripple af van de uitspraak van een rechter in een civiele rechtszaak die in december is aangespannen door de Securities and Exchange Commission.

 

 

Ongeacht de uitkomst wordt verwacht dat de zaak een belangrijk precedent zal worden voor de manier waarop Amerikaanse toezichthouders regels en wetten opstellen met betrekking tot cryptocurrencies. Het belicht ook een bredere waarheid over de meeste digitale valuta’s: naast de twee grootste, bitcoin en ether, hebben de meeste van de honderden anderen moeite gehad om een ​​utilitaire waarde te vinden die verder gaat dan speculatie. waar kan ik btc nieuws lezen?

 

De kern van het pak van de SEC is een debat over XRP, een bitcoin-achtig digitaal activum gemaakt door de oprichters van Ripple en dat zou uitgroeien tot ‘s werelds derde grootste cryptocurrency. Het was ontworpen om deel uit te maken van een netwerk dat banken zou helpen kosten te besparen bij grensoverschrijdende overmakingen. De gerelateerde software heeft echter nooit grip gekregen, beweert de SEC, waardoor XRP geen duidelijk doel heeft, behalve om de verkoop naar Ripple te leiden.

 

Ripple zei dat XRP een valuta is die niet onder de effectenwetgeving zou moeten vallen. Als het bedrijf wordt gedwongen om XRP als een effect in de VS te registreren, zou de potentiële waarde ervan als grensoverschrijdend instrument afnemen.

 

XRP voldoet niet aan verschillende criteria van wat de ‘Howey-test’ wordt genoemd, die de SEC gebruikt om te bepalen of een activum een ​​effect is, zei Andrew Ceresney, een partner bij Debevoise & Plimpton LLP, het advocatenkantoor dat Ripple vertegenwoordigt in de SEC-zaak.

 

XRP handelt op een brede markt tegen een reeks andere valuta’s, die Ripple niet controleert, zei hij. Bovendien doet Ripple geen beloftes bij de verkoop van XRP, en de verkoop is geen investeringscontract, voegde hij eraan toe.

 

“Voor ons is dit de SEC die Howey probeert uit te rekken tot voorbij zijn breekpunt,” zei de heer Ceresney.

 

Het bureau ziet het anders. Ripple heeft sinds de oprichting in 2012 meer dan $ 700 miljoen verdiend met de verkoop van XRP aan het publiek, volgens de SEC, die zei dat het bedrijf tot 2019 slechts $ 23 miljoen aan inkomsten uit de verkoop van software had gegenereerd. Banken hebben het op geen enkele manier geadopteerd. schaal, en de weinigen die het hebben gebruikt, zijn rechtstreeks gesubsidieerd door Ripple, beweert de SEC.

 

Als de SEC zijn zaak wint, kan het Ripple ervan weerhouden om effecten te verkopen, inclusief XRP. Dat zou een verlammende slag kunnen zijn voor het bedrijf en voor een actief waarvan de marktwaarde bijna $ 150 miljard bedroeg op het hoogtepunt in de loop van de dag.

 

Een dergelijk resultaat zou de meest opvallende mislukking ooit zijn voor de cryptocurrency-sector, die werd gekenmerkt door talloze token-projecten die geen rendement hebben opgeleverd voor investeerders. Honderden startups hebben in 2017 en 2018 miljarden dollars opgehaald door tokens voor het aanbieden van initiële munten te verkopen; vrijwel al die projecten zijn mislukt en een aantal bedrijven is aangeklaagd voor fraude.

 

Zelfs toen investeerders de afgelopen maanden weer in bitcoin en ether zijn gestapt, beschrijven sommigen de cryptocurrency-sector als een arena vol manipulatie op ongereguleerde beurzen en uitsluitend een momentumhandel. Zelfs bitcoin, zeggen sceptici, heeft zijn aanvankelijke belofte om een ​​digitale versie van contant geld te worden niet waargemaakt.

 

Investeerders die XRP houden, hebben de prijs zien dalen sinds de SEC-zaak openbaar werd. Het werd op 21 december verhandeld tegen ongeveer 51 cent, toen Ripple publiekelijk onthulde dat het pak op handen was. Sindsdien is het met ongeveer 45% gedaald, meest recentelijk tegen ongeveer 28 cent. De marktwaarde van de XRP in omloop is gedaald tot ongeveer $ 12 miljard vanaf een intraday-piek van $ 148,8 miljardop in januari 2018, volgens CoinMarketCap.

 

Ondertussen hebben minstens een half dozijn cryptocurrency-uitwisselingen – waaronder Coinbase, een van de grootste – XRP geschrapt sinds de aanklacht van de SEC werd ingediend. Een aantal marketmakers en vermogensbeheerders hebben besloten om geen XRP-transacties meer af te handelen. Tetragon, het bedrijf dat de kapitaalverhogingsronde van Ripple in 2019 leidde, heeft het bedrijf aangeklaagd en zijn investering teruggevorderd. Tetragon kon niet worden bereikt voor commentaar.

 

Het overwinnen van de SEC zal een hele uitdaging zijn voor Ripple, zeiden buitenstaanders.

 

De prijs van bitcoin stijgt enorm en zorgt voor een rally van momentumhandel die de waarde hoger heeft geduwd dan ooit tevoren. WSJ legt uit hoe bitcoin-handel werkt en waarom de vluchtige digitale valuta recordhoogtes bereikt. THE WALL STREET JOURNAL INTERACTIVE EDITION

De klacht toont een patroon waarin Ripple XRP als een beveiliging beheert en het verkoopt op basis van eigendomsinformatie, zei Stephen Palley, een partner bij het advocatenkantoor Anderson Kill, die een achtergrond heeft in effectenwetten en cryptocurrencies.

 

De klacht, zo zei hij, lijkt “dicht bij de lijn van effectenfraude te lopen”. Recente SEC-zaken tegen Kik Interactive Inc. en Telegram Group Inc. zullen Ripple tegenwind bezorgen, zei hij. Beide bedrijven werden aangeklaagd door de SEC wegens vermeende creatie van niet-geregistreerde effecten. Kik verloor; Telegram geregeld.

 

Phil Liu, de chief legal officer bij Arca, een cryptogericht vermogensbeheerbedrijf dat geen XRP bezit, zei dat de zaak van de SEC overtuigend is.

 

Ripple lijkt geen stabiele inkomstenstromen te hebben buiten de verkoop van XRP, zei hij, eraan toevoegend dat de producten die het bedrijf heeft ontwikkeld “volstrekt ontoereikend zijn om de operatie te ondersteunen.”

 

“Ik denk dat dit ding tegen het einde van 2021 een overblijfsel van de geschiedenis zal zijn”, zei hij, verwijzend naar XRP.

 

Het is niet duidelijk of een verandering in leiderschap bij de SEC het traject van de zaak zal veranderen. Gary Gensler, de keuze van de Biden-administratie om het bureau te leiden, is bekend met de cryptocurrency-sector vanaf zijn tijd als voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission en heeft ook cryptocurrency-gerichte cursussen gegeven aan het Massachusetts Institute of Technology.

 

“We hopen dat hij met ons in contact wil komen over deze kwesties,” zei de heer Ceresney.